Webshop » Bivakmutsen » Snijwerende bivakmutsen » Snijwerende Bivakmuts Ninja style

Snijwerende Bivakmuts Ninja style

Snijwerende Bivakmuts Ninja style Snijwerende Bivakmuts Ninja style
Snijwerende Bivakmuts Ninja style Snijwerende Bivakmuts Ninja styleSnijwerende Bivakmuts Ninja style Snijwerende Bivakmuts Ninja styleSnijwerende Bivakmuts Ninja style Snijwerende Bivakmuts Ninja styleSnijwerende Bivakmuts Ninja style Snijwerende Bivakmuts Ninja style€ 232,78

Beschikbaar - Beperkte voorraad

Snij- en steekwerende bivakmuts of balaclava voor motorsport of speciale eenheden.
Deze snijwerende bivakmuts of Balaclava set is gemaakt uit twee delen, zijnde de snijwerende bivakmuts en een snijwerende col.
Deze volledige set is gemaakt uit een drie-laag constructie die geëist wordt door sommige veiligheidsdiensten. De buitenkant bestaat uit een zwarte Lycra laag. De middelste laag is snijwerende Cutyarn laag level 5. De binnenste laag is een zwarte Coolmax laag die een goed ventilerend effect heeft.
.
De snijwerende bivakmuts kan apart van de col gedragen worden en is volgens de typische balaclava model met één grote opening. Hierdoor kan men gemakkelijk een leesbril of ander oogbescherming onder de bivakmuts dragen. In deze vorm is de bivakmuts geen gezichtsbedekking en kan ze algemeen vrij gedragen worden. De bivakmuts is op zichzelf over de volledige oppervlakte voorzien van een snijwerende voering niveau 5. Wanneer de bivakmuts en col boven elkaar gedragen worden betekend dit een dubbel snij- en steekwerende bescherming aan de hals. Dit kan van groot belang zijn voor motorrijders in landbouwgebied waar een staalkabel of koewachter over de weg kan gespannen zijn. De dubbele hals bescherming is eveneens van nut bij speciale eenheden waarbij de hals beschermt wordt tegen snij en steekwonden.
.
Dit type van Balaclava is reeds in gebruik bij sommige speciale eenheden om de hals en de keel te beschermen tegen steek- en snijwonden. Het spreekt van zelf dat deze snijwerende bivakmuts een belangrijk voordeel heeft t.o.v. een gewone bivakmuts. Hier wordt vooral de keel en de hals beschermd tegen een uithaal met een mes naar de keel.
.
De snijwerende col kan ook apart gedragen worden. De snijwerende col is eveneens gemaakt uit een drie-laag systeem. . De buitenkant bestaat uit een zwarte Lycra laag. De middelste laag is snijwerende level 5 Cutyarn voering. De binnenste laag is een zwarte Coolmax laag die een goed ventilerend effect heeft. Gezien de snijwerende col zowel langs de binnen zijde als langs de buitenzijde zwart van kleur is, kan ze afzonderlijk op alle tactische kledij gedragen worden. De snijwerende col is lang en kan enkel gedragen worden of kan kort dubbel gedragen worden. Bedenk dat men bij het dubbel dragen dan ook twee lagen snijwerend materiaal boven elkaar heeft wat al een vrij goede steek- en snijwerende bescherming is.
Men kan de snijwerende col ook boven de Balaclava dragen. Hierdoor bekomt men een bivakmuts die een goede bedekking heeft en een goede bescherming vormt tegen aanvallen met messen naar de hals en het gezicht.

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.

Heeft u een vraag?