Webshop » Steekpartij forum update » Steekpartijen België » Dodelijke steekpartij in Antwerpen 06/10/2013

Dodelijke steekpartij in Antwerpen 06/10/2013
 inclusief BTW

Ruime voorraad

Een jonge man werd neergestoken op de Oude Vaartplaats in Antwerpen. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar overleed volgens de Antwerpse politie omstreeks 00.30 uur. Een klant die eerder al amok had gemaakt in een café keerde terug naar de zaak aan de Oude Vaartplaats. Toen bleek dat hem de toegang zou worden ontzegd , reageerde de man zich af op enkele jongeren die in het café waren samengekomen voor een verjaardagsfeestje. Die wilden hem overtuigen om rustig naar huis te keren, maar dat lukte niet. De man trok daarop een mes en stak een 18-jarige jongeman neer, die toevallig net voor hem stond. Nadat het slachtoffer neerviel, probeerde een MUG-team de jongeman nog 45 minuten lang vergeefs te reanimeren.
Het is duidelijk dat er een vitaal orgaan van de jongen werd geraakt. Een steekwond in de borst rond de hartstreek met een dodelijk resultaat. De dronken agressor had maar twee keer gestoken, maar raakte de jongen in het hartstreek. Het is duidelijk dat dit niet een cuttermes en ook niet een klein zakmes was. De messen in de handen van de aanvallers worden steeds groter en sterker met als gevolg dat er bij een steekpartij een hogere kans bestaat om fataal te zijn voor het slachtoffer. Voor dit soort zware steekpartijen is een snijwerende T-shirt met slechts een enkele laag snijwerend materiaal niet genoeg om een steekaanval met een mes te stoppen. Om een steek aanval met een mes te stoppen bestaan er steekwerende vest, maar het is niet erg comfortabel om een steekwerende vest dragen voor een lange tijd. We hebben een steekwerende kledij die genoeg steekwerende bescherming biedt tegen messteken, maar is zo comfortabel om te dragen als casual kleding. Uit ons onderzoek bleek dat men minstens 3 tot 4 lagen snijwerend materiaal boven elkaar moet hebben om een ernstige steekpartij te stoppen. Ondertussen werden er al verschillende soorten snijwerende en steekwerende kledingstukken ontwikkeld als antwoord op de verschillende dodelijke steekpartijen kunnen gebruikt worden. Deze snij- en steekwerende kledij kan levensreddend zijn.
.
combat-bravo-shirt-b75-serie

Combat Alpha          Combat Bravo

.Als eerste werden de Combat Cut Alpha en Bravo Shirts ontwikkeld. Deze beschikken over meerdere lagen snijwerend materiaal en vormen een ernstige bescherming tegen steekpartijen.
.
 De Combat Cut Alpha Shirt zonder mouwen kan gemakkelijk onder een sweater of bodywarmer gedragen worden en beschikt over meerdere lagen snijwerend materiaal die een ernstige bescherming tegen steekpartijen biedt. De Combat Cut Bravo Shirt Full Protection beschikt over lange mouwen en een hoge afneembare col, die allen voorzien zijn van meerdere lagen snijwerend materiaal en een goede algemene bescherming biedt tegen steekpartijen. Deze Combat Cut Bravo Shirt voelt aan als een dikke trui en is vrij comfortabel om te dragen.
.
speccoolzm-1-032witreeks50e

Spectra-Coolmax T-shirt carrier


De snijwerende T-shirt carrier is een witte snijwerende T-shirt die voorzien is van twee zakken van 250x300 mm, voor- en achteraan, waarin er extra bescherming kan gestopt worden. Deze snijwerende T-shirt carrier is gemaakt uit het snijwerend materiaal Spectra van Haneywell gemixt met Coolmax, waardoor deze snijwerende T-shirt een vochtregulerende werking heeft. Deze snijwerende T-shirt carrier kan onder een hemd gedragen worden, en biedt een goede bescherming over de volledige oppervlakte tegen een snijdende aanval met een mes.
.
naaldwerend-2-wit-50-set

Steek- en kogelwerend         Naaldwerend


Wij beschikken over twee types van bescherming van 250x300 mm die in de zakken van de Spectra-Coolmax T-shirt carrier kunnen geplaatst worden. Voor bewakingsagenten beschikken we over een steek- en kogelwerend pakket NIJ-3A(04)+KR15Joule. Dit pakket is ongeveer 6 mm dik. Dit ballistisch pakket is steekwerend voor messen tot 15 Joule en kogelwerend voor 9x19mm-.44 Magnum.
.
Wij beschikken ook over naaldwerende vellen van 250x300mm en slechts 0.5 mm dik, die in de zakken van de Spectra-Coolmax T-shirt carrier kunnen geplaatst worden. Deze naaldwerende vellen bieden een uitstekende weerstand tegen naalden of andere scherpe steekwapens. Om enige nuttige steekweerstand te bieden dient men minstens 4 lagen naaldwerende vellen boven elkaar te leggen. De snij- en naaldwerende vellen kunnen apart aangekocht worden en men kan zelf bepalen hoeveel lagen naaldwerend materiaal dat men boven elkaar wenst te leggen.
.
De extra kogelwerende pakketten of naaldwerende vellen bieden een extra bescherming aan de vitale organen die rond de hartstreek zitten. Een treffen van deze vitale organen heeft over het algemeen een dodelijke afloop als gevolg.
.
.
Heb je al vechtpartijen gezien in Antwerpen?
Ben je al bedreigd geweest met een mes in Antwerpen?
Heb je al jongeren gezien in Antwerpen die messen dragen?
.
U kan hieronder bij Recensies opmerkingen maken of informatie verstrekken