Webshop » Allerlei » Dummy patronen

Dummy patronen

Wij hebben de verkoop van 7.92x24 mm dummy patronen een tijdje geleden moeten onderbreken omdat deze dummy patronen door de Vlaamse Wapendiensten gebruikt werden als bewijs voor een gevaar voor de openbare orde, veiligheid en gezondheid gebaseerd op de Belgische wapenwet die de verkoop van munitie  op het internet verbiedt.

Hoe volmaakt belachelijk dat het ook klinkt, maar de Vlaamse Wapendiensten zijn er in geslaagd om “Dummy” patronen voor te stellen als gevaarlijke munitie en als misdrijf te introduceren in het Belgische gerechtelijk systeem. Het heeft ons drie jaren gekost om uit deze en andere juridische vallen te vechten!

Uiteindelijk werd er orde op zaken gesteld door de gerechtelijke dienst van Kortrijk. Die volmaakt belachelijke geprefabriceerde beschuldigingen hebben zeer veel schade en tijdverlies veroorzaakt aan VBR-Belgium. Uiteindelijk is de eerste wisselloop in het kaliber 7.92x24 mm officieel geregistreerd op naam Van Bruaene Rik.

De 7.92x24 mm DUMMY patronen zijn een symbool geworden hoe vijandige anti-wapen diensten een Vlaams wapenproject kunnen stilleggen of vertragen, enkel en alleen maar door illegale acties in scene te zetten, zelfs al zijn er geen inbreuken op de wapenwet.

De 7.92x24 mm dummy patronen bevatten geen munitie onderdelen; geen kogelpunten, geen slaghoedje, geen patroon huls, geen kruit! Deze dummy patronen vallen niet onder de algemene benaming van “Munitie” zoals obussen. Deze dummy patronen bevatten geen explosieven of kruitlading. Ze vallen ook niet onder het begrip van handvuurwapen munitie omdat ze geen enkel munitie onderdeel bevatten!

Deze 7.92x24 mm dummy patronen zijn in Vlaanderen gemaakt op dezelfde draaibank als de originele 7.92x24 mm hulzen, naar deze zijn niet uitgeboord maar massief met dezelfde afmetingen gedraaid uit een massieve staaf messing en voorzien met dezelfde bodemstempel als de originele 7.92x24 mm hulzen.

Wij hebben nog een klein aantal van deze uitzonderlijk zeldzame 7.92x24 mm dummy patronen. 

Ze zijn enkel bestemd voor munitieverzamelaars.


    Loading...