Webshop » Info snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier Spec-Cool met lange mouwen

Snij- en kogelwerende T-shirt carrier Spec-Cool

Snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier Spec-Cool met lange mouwen biedt een snijwerende bescherming aan de armen en een kogelwerende bescherming aan de hartstreek.
..
Snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier Spec-Cool met lange mouwen
.
speccooltcarrierreeks3-016-reeks-1wit-70a
.
Prijs info : Spec-Cool T-shirt carrier lange mouwen NIJ-3A

De snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier is ontwikkeld als antwoord naar een meer flexibele, luchtiger en ademende kogelwerende bescherming die de vitale organen rond het hart beschermt, dit in een snijwerende carrier die eveneens de armen en schouders beschermt tegen een snijdende aanval met een mes. Deze snijwerend en kogelwerende T-shirt carrier werd speciaal gemaakt uit een snijwerende witte aramide gemixt met een Coolmesh weefsel, en kan vrij discreet onder een wit hemd gedragen worden zonder dat de bewegingsvrijheid beperkt wordt. Vooral de betere ventilatie van het lichaam en het behoud van de maximale bewegingsvrijheid om adequaat te kunnen reageren op een levensbedreigende agressie met een mes of vuurwapen, zijn de sterke voordelen van een snij- en kogelwerende T-shirt carrier. 
.


De snijwerende T-shirt drager is gemaakt van een witte aramide gemixt met Coolmesh en heeft een snijweerstand niveau 5. De snijwerende T-shirt drager heeft lange mouwen en een interne Coolmesh waarin er twee zakken voor beschermende pakketten van 250x300 mm zijn verwerkt. In deze twee zakken kunnen er verschillende soorten beschermingen geplaatst worden. Deze snijwerende en kogelwerende T-shirt drager is voorzien van twee ballistische pakketten NIJ-3A(04) van 250x300mm.De kogelwerend zachte ballistische pakket NIJ-3A(04) van 250x300 mm zijn officieel gecertificeerd als bescherming tegen de kalibers 9x19mm - .44 Magnum met daarbij een steekweerstand tot 15 Joule tegen een aanval met een mes. Deze zachte ballistische pakketten worden in de twee zakken (voor- en achterzijde) van de Spec-Cool T-shirt carrier geplaatst. De beschermende oppervlakte van de ballistische pakketten 250x300 mm is dezelfde als de plate carriers die voor militaire toepassingen gebruikt worden en bieden bescherming aan de meest vitale organen in de hartstreek.
.
speccooltcarrierreeks3-021-reeks-3wit-40
.
De witte snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier kan goed verborgen worden onder witte of bleke kledij en is ook geschikt om onder een wit uniformhemd te dragen. 
Het voordeel van een kogelwerend pakket van beperkte grootte is dat de zijkanten langs het lichaam vrij zijn zodat er een heupholster of schouderholster kan gedragen worden. Bij een traditionele kogelwerende vest is het vrijwel onmogelijk om nog een schouderholster te dragen.
.

speccooltcarrierreeks3-027-vest-4w-25

Als men de witte snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier onder een strak kostuum draagt, dan wordt de bewegingsvrijheid minder beperkt dan bij een traditionele kogelwerende vest. Door de beperkte oppervlakte van het ballistisch pakket blijft de ruimte langs de zijkant van het lichaam vrij om wapens, radio’s of munitie discreet onder het kostuum te dragen. Ook de bewegingsvrijheid is aanzienlijk ruimer dan bij het dragen van een traditionele kogelwerende vest. Bedenk hier echter dat men moet kiezen voor een aangepaste schiettechniek waarbij men de onbeschermde zijkant van het lichaam niet naar het gevaar richt, maar altijd de grootste oppervlakte die door het ballistisch pakket beschermd wordt.
.

Prijs info : Spec-Cool T-shirt carrier met lange mouwen
.

De witte snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier met lange mouwen kan ook apart aangekocht worden. Immers dit is een snijwerende T-shirt gemaakt uit snijwerende aramide met een zachte Coolmesh voering, die een zeer goede bescherming biedt over de volledige oppervlakte tegen een snijdende aanval met een mes. 

naaldwerend-2-wit-50-set
Prijs : NIJ-3A Kogelwerend pakket                           Prijs: Naaldwerend vel 250x300 mm
.
De steek- en kogelwerend pakket NIJ-3A(04) +KR15 Joule van 250x300 mm kunnen apart aangekocht worden. Dit zijn standaard multifunctionele pakketten die speciaal voor VBR-Belgium vervaardigd werden.
.

    Loading...