Webshop » Veelgestelde vragen - FAQ - Vragen en antwoorden Q&A » Hoeveel kost kogelwerend vest hoe duur kogelvrij prijs

Hoeveel kost kogelwerend vest hoe duur kogelvrij prijs

Hoeveel of wat een kogelvrij vest kost of hoe duur een kogelwerende vest is, hangt af van de beschermingswaarde, de maat, het merk en of het kogelwerend vest nieuw of herkeurd is. Prijs nieuw kogelvrijvest is tussen 495 tot 1800 Euro voor een 360° overlappende bescherming .
.

Invloed beschermingswaarde op de kost prijs

.
Er zijn verschillende beschermingswaardes op de markt die allemaal verschillen in prijs.

NIJ-2 = prijs vanaf 495 Euro. Is de laagste beschermingswaarde. Gecertificeerd voor de kalibers 9x19mm - .357Magnum. Dun, soepele en goed te verbergen kogelvrij vest. 
Model Deluxe NIJ2-COMFORT  
.
NIJ-3A (04) = kost vanaf 599 Euro. In Europa het meest gebruikt. Gecertificeerd voor de kalibers 9x19mm - .44Magnum. Verschillende soorten op de markt. 
Model Deluxe NIJ-3A (04) MT-PRO of  Pollux NIJ-3A (04) GRAN 
.
NIJ-3A (06) = kost vanaf 699 Euro. In Amerika en Europa veel gebruikt is iets dikker en iets zwaarder dan NIJ-3A(04). Gecertificeerd voor de kalibers .357SIG - .44Magnum. Tegen iets krachtiger munitie.
Model Pollux NIJ-3A (06) GRAN
.
NIJ-3A (06) + 7.62x25mm Tokarev = prijs vanaf 1269 Euro. Moderne beschermingswaarde tegen de meest gebruikte handvuurwapen kalibers eveneens getest voor enkele vooraf bepaalde 7.62x25mm Tokarev patronen. (Tokarev TT33 Pistolen komen steeds vaker voor in het illegaal en crimineel milieu!)
Model Deluxe NIJ-3A (06) FLEX-PRO
HG1A = vaak gecombineerd met KR1 en SP1 steekwerende eigenschappen = prijs vanaf 919 Euro. Gecertificeerd voor de kalibers 9x19mm - .357Magnum met maximum trauma van maximum 44 mm indruk. Meestal gebruikt door overheidsdiensten.
Model Pollux HG1A-KR1-SP1
.
HG2 = vaak gecombineerd met KR2 en SP2. prijs vanaf 1215 Euro. Gecertificeerd voor de kalibers 9x19mm - .357Magnum met maximum trauma van maximum 25mm indruk. Meestal gebruikt door overheidsdiensten
Model Sirius HG2-KR2-SP2
.
NIJ-4 = Vaak NIJ-4 ICW harde kogelwerende platen met NIJ-3A zachte kogelwerende ondevest. Prijs  vanaf 1199 Euro. Bescherming tegen oorlogsgeweren zoals de Kalashnikov en de FAL. 
Model Odin NIJ-4 ICW NIJ-3A (04) GRAN  of Dual Use NIJ-4 ICW NIJ-3A MT-PRO

Invloed maat en model op de kost prijs

.
Maten = De kostprijs wordt over het algemeen bepaald volgens de hoeveelheid kogelwerend materiaal er in een vest verwerkt zit. In de meeste gevallen loopt de prijs systematisch op vanaf de maat XS tot 5XL. Hoe groter de vest hoe meer duur (er) deze zal kost (en).
Model = Over het algemeen worden er in Europa enkel 360° overlappende (wrap around) vesten gebruikt omdat deze de maximum bescherming bieden. Echter zijn er ook andere modellen op de markt die de zijkanten van het lichaam niet beschermen. Deze vesten zijn kleiner in beschermingsoppervlakte en ook goedkoper.

Invloed van het merk op de kost prijs

.
De invloed van het merk op de kostprijs van een kogelwerende vest is voor een groot deel afhankelijk van de materialen die in de kogelvrije vest gebruikt worden. Zo wordt er door de europeese merken veel Dyneema® weefsels van de Nederlandse firma DSM® gebruikt. Deze zijn van zeer goede kwaliteit maar zijn ook iets duurder. Er bestaan op de internationale markt veel verschillende kunststofvezels die in kogelwerende vesten gebruikt worden. Sommige van deze goedkope kunststofweefsels hebben een korte levensduur en verliezen snel hun krachten na een paar jaar. Van onze Europese fabrikanten (Sioen® België en Engarde® Nederland kan men zien dat ze ongeveer dezelfde prijsklasse hebben, dit komt omdat ze ongeveer dezelfde grondstoffen verwerken in hun kogelwerende vesten.
.

Invloed van nieuw of herkeurde kogelvrij vest op de kost prijs

.
De meeste kogelwerende vesten die in België verkocht worden zijn allemaal nieuw en beschikken over de volledige fabrieksgarantie, waarbij de kogelwerende vest nog nooit eerder door iemand anders gedragen werd. Hierdoor is de koper de eerste eigenaar en betaald men ook de nieuw prijs van de kogelvrije vest.

In Nederland is er een grotere markt voor herkeurde kogelwerende vesten. Dit zijn dan ouder kogelvrije vesten waarbij de fabrieksgarantie reeds vervallen is, vaak afkomstig van een beveiligingsfirma of politie eenheid. De verkoper koopt dan een lot van deze oude kogelwerende vesten op en laat er steekproeven op doen door een keuringsinstantie. Deze biedt dan nog een jaar garantie op deze kogelwerende vesten. Gezien deze vesten al eerder gebruikt werden zijn ze tweedehands en is de kostprijs lager. De lagere kostprijs is dan aantrekkelijk voor personen die slechte voor korte tijd een kogelvrij vest nodig hebben. Vb. tijdelijke veiligheidsagent. Nadeel, een steekproef op enkele vesten van een bepaald lot biedt geen 100% garantie dat alle kogelwerende vesten uit dat lot over dezelfde kwaliteit beschikken.

Enkele van onze modellen van kogelvrije vesten.

.

deluxe-kogelvrij-vest-van-engarde-400
Model Deleuxe van Engarde

NIJ-3A (04) MT-PRO kost vanaf 595 Euro (verschillende beschermingswaardes / prijs mogelijk)
pollux-hoes-grote-pagina-webshop

Model Pollux van Sioen

NIJ-3A (04) GRAN kost vanaf 669 Euro  (verschillende beschermingswaardes / prijs mogelijk)


heracles-webpagina-400

Model Heracles van Sioen

HG1A-KR1-SP1 kost vanaf 963 Euro  (verschillende beschermingswaardes / prijs mogelijk)
sirius-zwart-2

Model Sirius van Sioen

HG2-KR2-SP2 kost vanaf 1215 Euro  (verschillende beschermingswaardes / prijs mogelijk)

dual-use-zwart-4-1-plaat-engarde-400

Model Dual Use van Engarde

NIJ-4 ICW NIJ-3A (04) MT-PRO kost 1634 Euro