Webshop » Zelfverdediging tegen mesaanvallen

Zelfverdediging tegen mesaanvallen

Zelfverdediging met dangraadtraining tegen mesaanvallen bij gevechtssporten of zelfverdedigingskunsten zoals Jiu Jitsu, Judo, Karate, Aikido, Krav Maga bieden bescherming tegen aanvallen met messen, maar snijwerende of steekwerende kledij is nog veiliger.
.
Zelfverdediging tegen mesaanvallen .
.
mes-vbr-3

Er bestaan verschillende soorten gevechtssporten of zelfverdedigingskunsten die in hun activiteiten pakket op één of andere manier een bescherming tegen aanvallen met messen verwerkt hebben. De meest gekende zijn Jiujitsu en Krav Maga
.

Jiu jitsu is een oude gevechtskunst met verschillende takken waaruit later de aparte vechtsporten Judo, Karate en Aikido zijn ontstaan. Het moderne jiu jitsu is een vechtsport & zelfverdedigingskunst die de technieken combineert van Judo, Karate en Aikido. Een groot deel van de trainingen in deze vechtsport is gebaseerd op verdediging tegen alle mogelijke wapens zoals messen, geweren, matrak, pistool enz. Jiu jitsu is dus beslist een nuttige gevechtsport die een bijdrage kan leveren om de overlevingskansen bij een aanval met een mes te vergroten. 
.
Vlaamse Ju-Jitsu Federatie, Contact verschillende clubs
Binnen het Ju-Jitsu bestaan er verschillende competitievormen. Binnen de Vlaamse  Ju-Jitsu Federatie worden momenteel de disiplines Fighting System, Duo System, Random-Attacks, Ground-Fight en Brazilian Jiu-Jitsu / Ne-Waza beoefend.

Het spreekt vanzelf dat er voor een dangraadtraining geen extra beschermende kledij nodig zijn, maar als men wekelijks traint tegen een aanval met een mes en zich bewust is van de gevaren van een mesaanval, is het logisch dat buiten de Dojo de zin voor zelfverdediging nog aangevuld wordt met een extra verdedigingsoutfit tegen aanvallen met messen. Bij de traditionele gevechtssporten gaat de casual beschermende kledij meestal uit naar de witte kledij.
Krav Maga is een evolutie en aanpassing van andere oudere gevechtssporten, zoals Jiujitsu en Thai Boxing zonder het sportief gedeelte, zonder de overbodige details en onderdelen die in principe niet veel met zelfverdediging te maken hebben.

 

De beoefenaar leert zich op korte tijd verdedigen tegen verschillende gewapende en ongewapende aanvallen. Het is een ideaal systeem voor wie op korte tijd een effectieve zelfverdedigingsmethode wilt aanleren.

Vlaamse Krav Maga Federatie : Contact    
Krav Maga Trainingscentrum: Aalst, Gent, Harelbeke, Izegem, Kortrijk, Laarne, Leuven, Merelbeke, Roeselare, Contact KTMC
Krav Maga is een realistische zelfverdediging die zelfs buiten de dojo getraind wordt. Hoe realistischer er getraind wordt, hoe meer kans er op een verwonding ontstaat. Bij een realistische mesaanval is de kans zeer groot dat er snijwonden aan de handen en armen aangebracht worden. Krav Maga wordt normaal beoefend in een zwarte T-shirt. Een zwarte snijwerende T-shirt of polo is dan ook het meest voor de hand liggende oplossing, echter raden we aan om voor een snijwerende T-shirt te kiezen met lange mouwen. 
.
combat-bravo-shirt-lm-1-30

Snijwerende T-shirt lange mouwen

Combat Cut Bravo T-shirt

Combat Cut Bravo Full Protection
.

Er bestaan ook nog andere vrij recent zelfverdedigingskunsten die steeds meer rekening houden met realistische situaties. Uit analyses van videobeeld van geweldplegingen kan men een aantal realistische scenario’s ontlenen en daarop een efficiënte zelfverdedigingstechniek ontwikkelen. 
.
.