Webshop » POLITIE UITRUSTING » Snijwerende en kogelwerende politie truien

Snijwerende politie truien

.
Snijwerende politie T-shirt voor politieagenten te koop. Blauwe snijwerende, steekwerende, brandwerende en kogelwerende truien kan men online kopen. Bescherming tegen steekpartijen voor de politieagent met Kevlar, Spectra, Nomex. Gemaakt door VBR-Belgium
.


Loading...

.
.
Snijwerende truien voor politieagenten. 
.
Er is vanuit de Belgische Politietop wel enige belangstelling voor snijwerende politietruien, echter is het nog altijd niet tot een volwaardige overheidsopdracht gekomen. Vooreerst zijn snijwerende kledij nog relatief nieuw op de markt waardoor een fabrikant eigenlijk niet kan voldoen aan de commerciële overheidseisen waaronder reeds een groot aantal gelijkaardige producten op de markt hebben... 
.
De twee bestaande types politietruien die tegenwoordig gedragen worden door politieagenten bieden geen enkele vorm van bescherming en zijn in principe hopeloos voorbijgestreefd. In een tijd van een toenemend aantal steekpartijen en terreurdreigingen met messen is het eigenlijk niet meer verantwoord om zonder enige vorm van bescherming op straat te patrouilleren. Gezien het nog jaren kan duren alvorens een overheidsopdracht kan uitgevoerd worden, zal elke agent zelf het initiatief moeten nemen om zich te beschermen tegen aanvallen met messen...
.
nomex-shirt-blauw-1-027w30
.
Na overleg met een aantal politieagenten hebben wij het initiatief genomen om een aantal beschermende T-shirts en truien te ontwikkelen die discreet onder het bestaande politie uniform gedragen kunnen worden, rekening houdende met de laatste nieuwe technologieën van snijwerende, steekwerende, brandwerende en kogelwerende kledij.
.
De Nomex IIIA-Kevlar T-shirt carrier van VBR-Belgium
.

nomex-shirt-blauw-1-081wit-cut-30

Blauwe Nomex-Kevlar T-shirt carrier 
.
De Nomex-Kevlar T-shirt carrier werd ontwikkeld voor politieagenten en is bedoeld om discreet onder het politie uniform gedragen te worden. Deze kan de politieagent beschermen tijdens de diensturen maar ook na de diensturen kan deze Nomex-Kelvar T-shirt carrier onder de casual kledij gedragen worden op de weg naar huis.
.
De blauwe Nomex-Kevlar grondstof is van het Amerikaanse bedrijf Dupont en bestaat slechts uit één laag, maar is speciaal geconstrueerd zodat de blauwe Nomex IIIA langs de buitenzijde zit en de zwarte 3Way Kevlar langs de binnenzijde zit. Zo bekomt men een snijwerende T-shirt met goede brandwerende eigenschappen. De snijweerstand van de 3Way Kevlar wordt vanuit Dupont gegarandeerd tot niveau 2 (EN388) en bied een goede snijwerende bescherming tegen een snijdende aanval met een zakmes. De Nomex IIIA is gekend vanuit de brandweersector waar het veel gebruikt wordt in brandweerkledij. De brandwerende eigenschappen van deze politie T-shirt worden gewaardeerd als extra brandwerende bescherming tegen brandbommen of Molotov cocktails.
nomex-shirt-blauw-1-053w30

Door de toenemende terreurdreiging is er een toenemende vraag naar kogelwerende bescherming en deze blauwe Nomex-Kevlar T-shirt carrier, werd dan ook voorzien met twee zakken aan de voor- en achterzijde waar speciale kogelwerende pakketten NIJ-3A(04) van 250x300mm in kunnen geschoven worden.
..
nomex-shirt-blauw-1-020-w30

Kogelwerende pakketten NIJ-3A van 250x300mm
.
Het kogelwerend pakket NIJ-3A(04) is van Belgische makelij en werd speciaal vervaardigd door Sioen Armour Technology uit Ardooie. Het kogelwerend pakket is 250x300mm groot en biedt een kogelwerende bescherming aan de meest vitale organen in de borst, wat te vergelijken is met een militaire plate carrier. Het kogelwerend pakket is officieel gecertificeerd volgens de NIJ-3A(04) normen en biedt een veilige bescherming tegen de kalibers 9x19mm-.44Magnum en een steekwerende bescherming tegen messen tot 15 Joule. 
.
De snijwerende T-shirt Nomex-Kevlar en de ballistische pakken zijn beschikbaar en kunnen onmiddellijk geleverd worden.
.
.
Blauwe steek-, brand- en kogelwerende politie trui NIJ-3A Nomex-Kevlar-Spectra
.
.
kevlarshirt-1blauwreeks-2-w50

Steekwerende trui           Steekwerende losse col       


Deze blauwe brandvertragende, steekwerende en kogelwerende trui werd ontwikkeld om onder de blauwe Politie fleece gedragen te worden of boven een snijwerend hemd.
.
De buitenlaag is eveneens van Nomex IIIA-Kevlar van Dupont maar met daaronder twee lagen snijwerende Spectra van Honeywell gemixt met Coolmax. Door het gebruikt van twee lagen snijwerend materiaal Spectra met een snijweerstand niveau 5 en met daarboven nog eens een laag Kevlar niveau 2 heeft deze snijwerende T-shirt eveneens een respectabel steekweerstand tegen de meeste soorten zakmessen die door burgers gebruikt worden en eveneens tegen aanvallen met gebroken glazen flessen.
.
nomex-shirt-blauw-1-027w50-nomex

Deze blauwe steekwerende politietrui is voorzien met lange mouwen die dezelfde brandwerende, snijwerende en steekwerende eigenschappen bezitten en dus een goede bescherming bieden aan de armen (die buiten de bescherming van de kogelwerende vest vallen) .
.
nomex-shirt-blauw-1-033w50

Ook deze blauwe politie trui , werd voorzien met twee zakken aan de voor- en achterzijde waar speciale kogelwerende pakketten NIJ-3A(04) van 250x300mm in kunnen geschoven worden.
.
Deze Blauwe politie truien worden op 15-09-2015 in ons bureel verwacht
.