Webshop » Info snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier Spec-Cool zonder mouwen

Snij- en kogelwerende T-shirt carrier Spectra-Coolmax zonder mouwen

Snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier Spec-Cool zonder mouwen
.
speccoolzm-1-024wreeks2wit80

Prijs info : Spec-Cool T-shirt carrier zonder mouwen NIJ-3A 
.
De snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier is ontwikkeld als antwoord naar een meer flexibele, luchtiger en ademende kogelwerende bescherming die de vitale organen rond het hart beschermt, dit in een snijwerende carrier die beschermt tegen een snijdende aanval met een mes en gemakkelijk onder een zomerhemd kan gedragen worden. Deze snijwerend en kogelwerende T-shirt carrier werd speciaal gemaakt uit een snijwerende witte aramide gemixt met een Coolmesh weefsel, en kan vrij discreet onder een wit hemd gedragen worden zonder dat de bewegingsvrijheid beperkt wordt. Vooral de betere ventilatie van het lichaam en het behoud van de maximale bewegingsvrijheid om adequaat te kunnen reageren op een levensbedreigende agressie met een mes of vuurwapen, zijn de sterke voordelen van een snij- en kogelwerende T-shirt carrier.
.

.
De snijwerende T-shirt drager is gemaakt van een aramide gemixt met Coolmesh en heeft een snijweerstand niveau 5. De snijwerende T-shirt drager zonder mouwen, heeft een interne Coolmesh waarin er twee zakken voor beschermende pakketten van 250x300 mm zijn verwerkt. In deze twee zakken kunnen er verschillende soorten beschermingen geplaatst worden. Deze snijwerende en kogelwerende T-shirt drager is voorzien van twee ballistische pakketten NIJ-3A(04) van 250x300mm.

.
De kogelwerend zachte ballistische pakket NIJ-3A(04) van 250x300 mm zijn officieel gecertificeerd als bescherming tegen de kalibers 9x19mm - .44 Magnum met daarbij een steekweerstand tot 15 Joule tegen een aanval met een mes. Deze zachte ballistische pakketten worden in de twee zakken (voor- en achterzijde) van de Spec-Cool T-shirt carrier geplaatst. De beschermende oppervlakte van de ballistische pakketten 250x300 mm is dezelfde als de plate carriers die voor militaire toepassingen gebruikt worden en bieden bescherming aan de meest vitale organen in de hartstreek.
.
speccoolzm-1-032witreeks50-a
.
De witte snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier kan als onderhemd gedragen worden en goed verborgen worden onder witte of bleke kledij. Het is een goede snijwerende en kogelwerende oplossing om onder een hemd of T-shirt  met korte mouwen te dragen.
 
Het voordeel van een kogelwerend pakket van beperkte grootte is dat de zijkanten langs het lichaam vrij zijn zodat er een heupholster of schouderholster kan gedragen worden. Bij een traditionele kogelwerende vest is het vrijwel onmogelijk om nog een schouderholster te dragen.
.
speccoolzm-1-055wreeks3
.
Prijs info : snijwerende lederen vest VBR-KVL-91
.
Men kan de witte snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier zonder mouwen onder casual kledij dragen zonder dat de bewegingsvrijheid beperkt wordt. Dit is een voordeel die niet aanwezig is bij een traditionele kogelwerende vest. Door de beperkte oppervlakte van het steek- en kogelwerend pakket blijft de ruimte langs de zijkant van het lichaam vrij om wapens, radio’s of extra munitie, discreet onder een vest te dragen. Bedenk hier echter dat men moet kiezen voor een aangepaste schiettechniek waarbij men de onbeschermde zijkant van het lichaam niet naar het gevaar richt, maar altijd de grootste oppervlakte die door het ballistisch pakket beschermd wordt.
.

.
Prijs info : Spec-Cool T-shirt carrier zonder mouwen
.

De witte snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier zonder mouwen kan ook apart aangekocht worden. Immers dit is een snijwerende T-shirt gemaakt uit snijwerende aramide met een zachte Coolmesh voering, die een zeer goede bescherming biedt over de volledige oppervlakte tegen een snijdende aanval met een mes. 
.
naaldwerend-2-wit-50-set

Prijs : NIJ-3A Kogelwerend pakket                             Prijs: Naaldwerend vel 250x300 mm

De steek- en kogelwerend pakket NIJ-3A(04) +KR15 Joule van 250x300 mm kunnen apart aangekocht worden. Dit zijn standaard multifunctionele pakketten die speciaal voor VBR-Belgium vervaardigd werden.
 .
Het naaldwerend vel van 250x300 mm is een dun geweven aramide met een speciale naaldwerende coating. Dit naaldwerend vel kan gebruikt worden om de steekweerstand tegen steekwapens met scherpe punten, te vergroten. Een naaldwerend vel is slechts 0.5 mm dik en meerdere vellen naaldwerend materiaal kunnen boven elkaar gelegd worden. Om een nuttige steekweerstand tegen scherpe voorwerpen te bekomen dient men minstens 4 vellen boven elkaar te leggen. Hier heeft de gebruiker zelf de vrijheid om de steekweerstand te bepalen door naar eigen keuze meerdere naaldwerende vellen boven elkaar te leggen. 


    Loading...