Webshop » Vesten » Steekwerende vesten steekvest » Helios fluo steekwerende vesten » Helios Fluo geel KR1-SP1 steekwerende vest ES-Sioen

Helios Fluo geel KR1-SP1 steekwerende vest ES-Sioen

fluavest-1-350
Maat XS Helios geel KR1-SP1 vest = 907 Euro
Maat S Helios geel KR1-SP1 vest = 907 Euro
Maat M Helios geel KR1-SP1 vest = 907 Euro
Maat L Helios geel KR1-SP1 vest = 907 Euro
Maat XL Helios geel KR1-SP1 vest = 907 Euro
Maat 2XL Helios geel KR1-SP1 vest = 1044 Euro
Maat 3XL Helios geel KR1-SP1 vest = 1113 Euro

Om te kopen selecteer uw maat

Niveau KR1-SP1. De fluorescerende en hoog zichtbare Helios buitenhoes (carrier) werd speciaal ontwikkeld voor de hulpdiensten en kan voorzien worden van een standaard beschermend pakket naar keuze. In dit geval werd de Fluo vest voorzien van een steekwerend pakket KR1-SP1 Entry Solution die gebaseerd is op een laminaat steekwerende bescherming.
-
De Fluo vest is verkrijgbaar in geel Fluo voor algemene hulp en ondersteuningsdiensten terwijl de rood Fluo vesten geschikt zijn voor de medische diensten zoals ambulances, spoeddiensten en dokters.
-
Door het gebruik van een laminaat laag als steekweerstand is deze vest ook geschikt om dunne naalden of injectienaalden tegen te houden. Dit is dus een voordeel voor ambulance diensten. Deze laminaat laag wordt ook erg gewaardeerd als bescherming tegen aanvallen met gebroken glazen flessen. Gebroken glazen flessen kunnen soms beschikken over zeer dunnen glazen splinters. Dit steekwerend pakket is eerder dun.
-
helios-geel-messteekbovenarms-1

Bij de steekwerende vest KR1-SP1 staat de KR1 voor een weerstand tegen aanvallen met messen. De steek weerstand KR1 is gebaseerd op de Engelse HOSDB normen, waarin een speciaal ontworpen mespunt wordt gebruikt om de breed spectrum van mesaanvallen op de politie na te bootsen. Deze anti mes beschermings vest heeft een bescherming die gebaseerd op een mesaanval met een energie van 24 joule, waarbij de punt van het mes niet dieper dan 7 mm mag dringen door de vest en met een energie van 36 joule mag de punt niet dieper dan 20 mm doordringen. Dit is een realistische bescherming tegen aanvallen met zakmessen en dolken. 
-
De SP1 is een weerstand tegen aanvallen van priemen (spikes). Priemen zijn compleet anders dan messen, omdat ze een heel klein contactoppervlak hebben en zeer moeilijk te stoppen zijn. Onder aanvallen met priemen verstaat men; scherp geslepen schroevendraaiers, geslepen nagels, breinaalden, enz. .. De spike weerstand SP1 is ook gebaseerd op het Engels HOSDB normen waarin een specail spike (priem) punt wordt gebruikt om het brede spectrum van spike aanval op politieagenten in de Britse gevangenissen te repliceren. Deze bescherming is bassed op een spike aanval met een energie van 24 joule, waarbij de punt van de spike niet meer dan 7 mm mag dringen door vest en met een energie van 36 joule, mag de punt niet dieper dan 20 mm doordringen.
.
.